Word je ook zo naar van die hoge telefoonrekeningen van tegenwoordig? Zou je nu eindelijk eens wat minder willen betalen, zodat je portemonnee rust krijgt? Veel mensen kiezen er al voor om over te stappen naar een ander soort abonnement om maandelijks niet meer zoveel te hoeven betalen. Toch is er nog steeds een grote groep die in het bezit zijn van een prepaid telefoon. Dit zijn mensen die doorgaans weinig bellen, maar wel graag een toestel willen om bereikbaar te zijn. Voornamelijk de senioren hebben veelal een prepaid telefoon, omdat ze simpelweg geen tijd en zin hebben om de luxere smartphone te leren kennen. Deze personen hebben elke maand maar een telefoonrekening van enkele euro’s. Vaak stelt het niet zoveel voor. Ben jij nou ook niet zo’n fanatieke beller? Overweeg dan eens om over te stappen op prepaid en bespaar zo een hoop kosten.

Opwaarderen

Met een prepaid telefoon heb je alles zelf in de hand. Je betaalt namelijk vooraf een simkaart, waardeert deze op en je hebt weer een vast bedrag op het toestel staan. Van dit bedrag kan je dan telefoneren, sms’en en in sommige gevallen ook internetten. Dat laatste hangt af van de provider, want niet bij iedereen zit het internet er inbegrepen bij. Dan moet je namelijk een apart bundeltje aanschaffen voor enkele euro’s. Denk je dat je de komende periode wat meer belminuten of sms’jes gaat gebruiken, dan kun je heel eenvoudig weer een nieuwe kaart opwaarderen.

Internet

Zoals gezegd zit internet er niet altijd bij inbegrepen, maar moet dit apart aanschaffen. Het voordeel is dat het niet ten koste gaat van je belminuten. De meeste mobiele gebruikers spenderen hun tijd namelijk meer aan internet dan aan bellen tegenwoordig. Door dit apart aan te schaffen, betaal je dan ook enkel voor deze dienst. Op die manier zal je altijd genoeg geld overhouden voor onverwachtse situaties.