Goedkope iPhone i.c.m. met een sim only

Uit recent onderzoek blijkt dat de gemiddelde Nederlandse consument niet meer zo snel bereid is om hoge maandelijkse lasten te hebben voor het hebben van een mobiele telefoon. Dat terwijl de toestellen tegenwoordig niet meer weg te denken zijn uit het dagelijks leven, iedereen gebruikt de smartphones namelijk continu, de hele dag door!
Hoe komt het dan dat mensen niet meer bereid zijn om de hoge kosten te betalen als de toestellen meer dan regelmatig gebruikt worden? Wij zetten in dit artikel de redenen uiteen die uit het onderzoek naar voren kwamen.

Levensduur smartphones stijgt

 
De levensduur van een smartphone is in de afgelopen jaren flink toegenomen en dit is niet onopgemerkt gebleven. Veel consumenten zien natuurlijk na het aflopen van hun telefoon abonnement dat de toestellen vaak nog in prima staat verkeren. Overigens blijkt uit het onderzoek dat maar liefst 63% van de ondervraagde mensen een abonnement met een iPhone bezitten, dit zijn in verhouding natuurlijk ook één van de duurste smartphones op de markt en er is dus wel degelijk verband tussen prijs en kwaliteit.

SIM only’s populair

 
Doordat de levensduur van smartphones toegenomen is wordt het voor de consument heel interessant om een sim only abonnement af te sluiten. Bij een sim only abonnement liggen de kosten namelijk stukken lager dan bij een telefoon abonnement (soms wel 20 euro goedkoper t.o.v. telefoon abonnement). Dat is op jaarbasis een besparing van maar liefst 240 euro en je hoeft daar in principe niets voor in te leveren! Je telefoon verkeerd overigens nog in een prima staat. Al is dit natuurlijk niet in alle situaties aan te raden, mocht jouw telefoon al mankementen hebben kun je jezelf afvragen of je het risico wilt nemen. Als er namelijk een reparatie plaats moet vinden kan dat je ook zo 100 euro kosten. Echter kun je ook sim only abonnementen afsluiten voor 1 jaar of zelfs per maand, wel is het zo; hoe korter de looptijd, hoe hoger de maandelijkse kosten.

Mogelijkheden tweedehands en refurbished

Mede doordat de levensduur stijgt, zijn er ook veel mensen die hun smartphone na hun telefoon abonnement te koop zetten op bijv. Marktplaats.nl. Hier wordt dus een enorm aanbod getoond waardoor het voor de consument eenvoudig wordt om een gewenst toestel te vinden. Daarnaast groeit de markt voor refurbished smartphones ook enorm!