Een 3D printer kopen is geen kleine investering. Het is ook niet direct iets wat je dagelijks zal doen. Daarom is het dus ook van belang om dit te doen op een manier die voor jou het meest passend is. Zeker als het gaat om het kiezen van het juiste model is het belangrijk om zo veel kennis als mogelijk op te doen. Daarvoor kan je dan bijvoorbeeld een specialist inschakelen. Die kan je voorlichten over verschillende zaken die een rol spelen. Het is dan dus ook goed om te weten welke zaken er allemaal meespelen.


De materialen om te printen
Niet alleen de printer zelf, maar ook de materialen die gebruikt worden om mee te printen spelen een rol bij je keuze. Een 3D printer kopen die alleen met metaal kan printen kan bijvoorbeeld alleen maar in hele specifieke gevallen aantrekkelijk zijn. Beter is het om met plastic als filament te werken. In veel gevallen is het dan ook nog eens van belang om te weten welk type filament het best is voor jouw doelstellingen. Ook dit kan flink verschillen. Daarom is het slim om je hier goed over te laten voorlichten bij het maken van je keuze. Klik hier voor een multi-materiële 3d-printer!

De rol van het bouwoppervlak
Ook de rol van het bouwoppervlak mag niet onderschat worden. Een 3D printer kopen die groot genoeg is voor de ontwerpen die jij in je hoofd hebt is misschien wel de eerste vereiste. In veel gevallen kan je het met een flink oppervlak al goed voor elkaar krijgen. Denk bijvoorbeeld aan 20x20x20 voor thuis. Wie liever wat kleiner en preciezer werkt kan daar dan ook alle kanten mee op. Dit is heel aantrekkelijk om mee te nemen in de keuze die je maakt. De kennis van de specialist kan je hier in belangrijke mate bij helpen.

De andere mogelijkheden verkennen
Een 3D printer kopen doe je ook op basis van alle verdere mogelijkheden die er zijn. De meeste modellen van de verschillende fabrikanten zijn op allerlei manieren uit te breiden en aan te vullen. Dit kan heel interessant zijn. Daarom is het goed om hier ook naar te kijken. Wat gaat dit bijvoorbeeld kosten? Op welke manieren kan je er je ontwerpen mee aanpassen? Wat kan je met de extra apparatuur die je erop aan kan sluiten? Al dit soort vragen verdienen een goed antwoord om op die manier de best mogelijke keuze te maken voor een printer.