Eerste telefoon voor je kind aanschaffen

 

Kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd een telefoon. Waarbij kinderen vroeger blij waren met een Nokia 6310, moet er vandaag de dag minimaal Whatsapp op een telefoon kunnen worden geinstalleerd om geen groepsgesprekken met vriendjes te missen. De aanschaf van een smartphone kan behoorlijk wat geld kosten. Daarnaast is een vereiste dat er internet op de telefoon moet zitten. Om de kosten enigzins in de hand te houden, geven we in dit artikel enkele tips.

 

Bereken het totaalbedrag

Vele providers adverteren met gratis telefoons in combinatie met een abonnement. Een telefoon kan nooit gratis zijn, de providers moeten immers ook geld verdienen. Laat je hierdoor dus niet in de maling nemen. Dergelijke abonnementen duren over het algemeen 2 jaar. Bereken daarom het totaalbedrag over 2 jaar. Vaak blijkt dat wanneer je een toestel los aanschaft, je uiteindelijk goedkoper uit bent.

 

Sim only

Door een smartphone los aan te schaffen, kan je een sim only abonnement afsluiten, zodat je kind altijd en overal kan internetten. Een sim only abonnement is net zo goed als een regulier abonnement, maar doordat er geen telefoon bij wordt geleverd, is een sim only abonnement gemiddeld 10 tot 20 euro per maand goedkoper. In de meeste gevallen is dit over 2 jaar gezien dus veel goedkoper.

 

Aanschaffen telefoon

Een drempel voor veel consumenten om geen sim only abonnement af te sluiten, is de eenmalige aanschaf van een smartphone. De nieuwste iPhone of Samsung kan namelijk al snel 600 euro kosten. Bedenk daarom goed bij het kopen van een telefoon welke aspecten belangrijk zijn voor je kind. Een goede oplossing om de kosten te drukken, is het aanschaffen van een refurbished telefoon. Dit is een gebruikte telefoon die op alle onderdelen is gekeurd. En tevens heb je op een dergelijke telefoon gewoon weer garantie.