Voordat je besluit welke webmail je gebruikt is het slim om eerst te kijken naar je behoeften. Tegenwoordig is veiligheid een dingetje, aangezien steeds meer webmail accounts gehacked worden. Hoe zorg je er nu voor dat jouw webmail veilig is en waar dien je allemaal rekening mee te houden? Hieronder geven we aan waar je op moet letten bij het vinden van een geschikte webmail provider.

De interface van de webmail

Ten eerste wil je natuurlijk dat jouw webmail eenvoudig werkt en gebruiksvriendelijk is. Je wilt je webmail openen vanaf verschillende apparaten. De interface (hoe de applicatie werkt) bepaalt voor een groot deel de gebruiksvriendelijkheid van de webmail. Sommige webmail providers maken gebruik van een online applicatie, terwijl je voor Outlook bijvoorbeeld een software moet downloaden. Het hangt er natuurlijk maar net vanaf wat je handiger vindt. Om erachter te komen welke interface je het fijnst vind werken, is het slim om de trial versie eerst te proberen en er zodoende achter te komen welke interface het beste bij je past.

De veiligheid van de webmail

De veiligheid van de webmail is de laatste jaren natuurlijk wel een dingetje. Er zijn steeds meer webmail providers bijgekomen, maar daarbij komen er ook steeds meer hackers bij. Zij proberen gevoelige informatie te bemachtigen, zodat ze bijvoorbeeld toegang kunnen krijgen tot jouw bankrekening of creditcard. Daarom is het ten eerste belangrijk om nooit gevoelige informatie via de e-mail te delen en ten tweede is het belangrijk dat je voor een veilige webmail kiest. Zo zijn er aanbieders die flink geïnvesteerd heeft in de veiligheid van zijn diensten.  

Veiligheid

 

 

 

 

 

De kosten voor de webmail

De meeste webmails zijn gelukkig gratis, terwijl anderen geld in rekening brengen. Daarbij zijn er ook veel webmail providers die geen geld vragen, maar wel reclame in jouw inbox plaatsen zoals bijvoorbeeld Gmail. Op zich is hier niets mis mee zolang je de reclame niet als hinderlijk beschouwd.

 

Bij het uitzoeken van een goede provider raden we jou aan verschillende websites te raadplegen en veel informatie in te winnen. Bedenk je van tevoren goed wat je van de veiligheid verwacht, of je bereidt bent om geld te betalen en wat voor jou een fijn werkende interface is.