Dual Sim, wat is dat nu eigenlijk?

Een dual sim telefoon is in principe niets meer dan een mobiele telefoon waarin u twee simkaarten tegelijk kan gebruiken. Ideaal voor zakenlui die hun telefoon gebruiken voor zowel privé als zakelijk en hierbij gebruik willen maken van twee telefoonnummers. Ook is het ideaal voor iemand die veel in twee landen is, twee verschillende simkaarten is dan erg handig als het gaat om kostenbesparing.

Waarom is dual sim in Nederland nog niet zo populair?

Zoals eerder benoemd kan een dual sim telefoon best handig zijn voor verschillende situaties, maar waarom is dit dan nog niet erg populair onder de Nederlanders? Hier zijn verschillende oorzaken voor te benoemen. Ten eerste is de aanwezigheid dat de mobiele telefoonaanbieders in Nederland vooral gebruik maken van een ‘gratis’ telefoon bij een telefoonabonnement. Bij deze constructie zorgen de telefoonproviders ervoor dat de mobiele telefoons een simlock hebben, wat ervoor zorgt dat de telefoon enkel gebruikt kan worden door een simkaart van de desbetreffende mobiele telefoonaanbieder.

Wat te doen als u toch graag wilt genieten van het gemak van twee simkaarten in één telefoon?

Ten eerste is de aanschaf van een telefoon waar twee simkaarten in kunnen een vereiste. Hierna dient er gekeken worden naar wat voor u de voordeligste oplossing is. U kunt bijvoorbeeld op Goedkoopsimonlyabonnement.nl onderzoeken wat voor u het goedkoopste sim only abonnement is. Wel zo handig voor iemand die niet teveel wilt betalen! Gaat u één simkaart gebruiken voor privé gebruik en één voor zakelijk gebruik? Kijk dan goed wat u per maand gebruikt als het gaat om belminuten, sms’jes en het aantal MB’s. Probeer dit ook te scheiden zodat u voor zowel uw privé abonnement als uw zakelijke mobiele telefoonabonnement niets teveel betaald.
Kortom: enige moeite is wel vereist als het gaat om te zorgen dat u zo goedkoop en goed mogelijk gebruik te maken van een dual sim abonnement, maar volg de stappen in dit artikel en u kan veel geld besparen.