Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van alles in 1 pakketten. Er zijn vele verschillende providers die deze pakketten aanbieden. Bij een alles in 1 pakket kan men gebruik maken van meerdere diensten, die dus onder één pakket vallen. Gebruikers hebben hier uiteindelijk alleen maar voordelen van. Toch is nog lang niet iedereen hiervan op de hoogte. Daarom is het ook erg belangrijk om deze voordelen te bespreken.

Wat houdt een alles in 1 pakket precies in

Bij een alles in 1 pakket, kunnen gebruikers gebruik maken van meerdere diensten. De diensten die onder dit pakket vallen, zijn telefonie, internet en televisie. Providers bieden standaard pakketten aan, maar gebruikers hebben ook de mogelijkheid om de pakketten samen te stellen. Dit hangt af van het dagelijkse gebruik en natuurlijk van de overige wensen. Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om een dienst binnen het alles in 1 pakket te laten vallen, om het pakket zo nog beter aan te kunnen laten sluiten. Zo maken de jongere gebruikers steeds minder gebruik van de dienst telefonie. Zij maken eigenlijk alleen maar gebruik van hun mobiele telefoon en vinden een vaste telefoonlijn dan ook overbodig. Het is dan ook mogelijk om bijvoorbeeld alleen televisie en internet binnen het pakket af te sluiten. Zo kunnen de gebruikers wel alle voordelen ervaren van een alles in 1 pakket, maar zij hoeven dan geen diensten af te nemen waar zij uiteindelijk geen gebruik van zullen gaan maken.
Gebruikers kunnen het alleen in 1 pakket ook nog uitbreiden met bepaalde toebehoren. Dit kan wel per provider verschillend zijn. Gebruikers kunnen namelijk zelf bepalen hoe snel het internet moet zijn, of over welke televisiezenders zij allemaal willen beschikken. Zodra de gebruikers het alles in 1 pakket hebben samengesteld kan deze worden afgesloten als een soort van abonnement.

Voordelen van een alles in 1 pakket

Ondanks dat er al veel gebruik wordt gemaakt van alles in 1 pakketten, is toch nog lang niet iedereen bekend met de voordelen van deze pakketten. Het grootste voordeel is, dat gebruikers een heel duidelijk beeld hebben van alle afgesloten diensten. Doordat alles bij één provider is afgesloten, ontvangt men maar één factuur en bij storingen of klachten hoeft er ook met maar één klantenservice contact op te worden genomen. Daarnaast zijn de alles in 1 pakketten uiteindelijk ook nog goedkoper, dan dat u alle diensten bij verschillende providers afsluit. Zeker niet onbelangrijk. Doordat er vele verschillende aanbieders zijn, proberen de aanbieders natuurlijk de concurrentie met elkaar aan te gaan. Iedereen wil natuurlijk graag nieuwe klanten binnen halen. Zo concurreren de providers natuurlijk met hun prijzen, maar daarnaast biedt elke provider ook leuke extra’s aan bij de alles in 1 pakketten. Wat dacht u van een gratis hd-recorder of bijvoorbeeld korting op een nieuwe televisie. Wel is het erg belangrijk dat u zich van te voren goed verdiept in deze markt, om zo nooit voor verrassingen te komen staan. Grote spelers binnen deze markt zijn onder andere Caiway, Ziggo, KPN, Vodafone en Tele 2.