Iedereen die in het bezit is van een smartphone weet hoe waardevol en duur deze was toen die werd gekocht. Waarschijnlijk zijn er enkele honderden euro’s afgeschreven van de rekening of wordt er elke maand tientallen euro’s opgeteld bij je telefoonrekening. Veel mensen vinden dat het geld voor de smartphone dubbel en dwars waard, omdat het een vast onderdeel van het leven is geworden.
Tegenwoordig beleef je er namelijk erg veel plezier van, want je kunt nu contact op te nemen met vrienden, een spelletje spelen of social media platformen bekijken. Helaas is de kans aanwezig dat er ook iets kan gebeuren met je toestel en dat deze stuk raakt, omdat je zo intensief er mee bezig bent. De smartphone kan bijvoorbeeld uit je handen glippen en op de grond vallen. Je voelt je ontzettend rottig en je denkt dat het een vermogen gaat kosten om de schade te laten repareren. Gelukkig kun je tegenwoordig je smartphone verzekeren. Daarmee ben je verzekerd tegen alle kosten om het toestel te laten repareren.

Verzekeren tegen diefstal

Helaas komt het nogal veel voor dat spullen worden gestolen van een ander. Dat gebeurt voornamelijk op feesten, op school , op vakantie en andere openbare plekken. Voor de slachtoffer is dat natuurlijk vreselijk, want waarschijnlijk hecht je veel waarde aan je spullen. Het kan jou ook zomaar overkomen, dat opeens je telefoon wordt gestolen uit je broekzak of dat je die ergens vergeet en daarna niet meer terug kan vinden. Gelukkig is er dan een speciale verzekering voor smartphones die de schade enigszins kan beperken door de telefoon te vergoeden. Het brengt natuurlijk niet direct je eigen toestel terug, maar zie het meer als een pleister op de wond.

Het kan ook zijn dat je geen nieuw toestel krijgt uitgekeerd, maar geld door de verzekering. In dat geval kun je een nieuwe smartphone kopen. Dat hoeft dat niet per se dezelfde te zijn die je al had, maar het mag er ook één zijn van een ander merk. De keuze is aan jou wat je ermee gaat doen.