Telefoon kapotTegenwoordig kunnen we niet meer het huis uit zonder onze smartphone. Of we nou onderweg zijn, op vakantie of op het werk, we hebben onze smartphone altijd bij ons. Dit is ook het geval voor tablets of ipods, maar toch hebben we het vaakst een smartphone bij ons. Doordat we altijd een telefoon bij ons hebben, is het mogelijk dat deze beschadigd. Vaak zijn mensen ook niet verzekerd tegen dit soort schade.

Neem bijvoorbeeld een inboedelverzekering, deze dekt de schade van uw elektronica niet altijd. Dit hang heel erg af van het soort schade en de dekking die de inboedelverzekering hiervoor heeft. Er zijn voorbeeld verzekeringen die alleen de schade dekken die binnenshuis gebeurt. Als uw toestel beschadigd raakt terwijl u onderweg bent, dan zijn de kosten voor eigen rekening. Wat vaak wel wordt vergoed is schade door externe oorzaken, zoals brand, inbraak of blikseminslag. De schade die zich het vaakste voordoet bij een mobiele telefoon, schade door vallen of waterschade, wordt echter niet vergoed door de meeste verzekeringsmaatschappijen.

Het vervangen of repareren van een scherm kost bijvoorbeeld al snel 100 tot 200 euro. Ook reparatie door waterschade is al snel prijzig, als dit in de eerste plaats al te repareren valt. Wanneer reparatie niet mogelijk is, is men al snel genoodzaakt om een nieuw toestel aan te schaffen of hem om te ruilen voor een andere. Dit is erg vervelend omdat gegevens dan kwijt zijn, of overgeplaatst moeten worden naar het nieuwe toestel.

Natuurlijk kan men zelf stappen ondernemen om ernstige schade aan het mobiele toestel te voorkomen. Als aller eerst zijn er verschillende soorten smartphone hoesjes die een telefoon kunnen beschermen.

Neem bijvoorbeeld flip cases, dit zijn hoesjes die de telefoon van voor en achter beschermen. Het scherm wordt bedekt, zodat het de kans op barsten of krassen verkleind. Ook is de achterkant beschermd tegen schokken, krassen of stoten. Daarnaast is het mogelijk om in een flip case pasjes te bewaren, zodat u geen portemonnee meer nodig heeft. Het enige nadeel aan een flip case, is dat u niet snel bij het scherm kan komen doordat deze bedekt is.

Wanneer u graag snel bij uw scherm wilt kunnen, is een back cover nog een optie. Dit soort hoesjes bedekt alleen de achter en zijkant van het toestel, waardoor deze beschermd is tegen vallen. Het scherm is echter niet bedekt, zodat u er snel bij kunt, maar dat betekent dat u ook wat voorzichtiger moet zijn om barsten te voorkomen. Zoekt u telefoon hoesjes? Ga dan het internet op, voor modieuze, voordelige hoesjes!